طبقه بندی راه ها (Classification of roads)

ساخت وبلاگ

الف- طبقه بندی بر مبنای عملکرد راه

ب- طبقه بندی راه بر اساس پستی و بلندی منطقه

الف : طبقه بندی بر مبنای عملکرد

1- راه های شریانی 2- راه های اصلی 3- راه های فرعی

- راه های شریانی : این راه ها در واقع جزئی از شبکه راه های ملی در کشور هستند که نقش آنها ارتباط بین مراکز استان ها و یا شهرهای بزرگ داخل کشور می باشند و به دو دسته زیر تقسیم می شوند

1- آزاد راه 2- بزرگراه

آزاد راه و بزرگراه دارای راه هایی با حداقل 4 خط عبور رفت و برگشت ( دو خط در هر جهت) می باشد که خطوط رفت از خطوط برگشت جدا شده اند و فرق اصلی بین آزاد راه و بزرگراه در دسترسی و نوع تقاطع ها می باشد.

انواع تقاطع ها

1- تقاطع های همسطح: محل برخورد دو یا چند راه ارتباطی است، به طوری که این راه های ارتباطی همه در یک ارتفاع از سطح زمین ساخته شده باشند. تقاطع های همسطح در شهرها معمولا چهار راه ها، سه راه ها، دور برگردان ها و میدان ها می باشند که معمولا از چراغ راهنمایی استفاده می شود.

2- تقاطع های غیر همسطح: محل برخورد دو یا چند راه ارتباطی است، به طوری که این راه های ارتباطی در ارتفاع های مختلفی از سطح زمین ساخته شده باشند.

*آزاد راه ها تنها دارای تقاطع های غیر همسطح می باشند و در بزرگراه امکان ایجاد هر نوع تقاطعی وجود دارد

- راه های اصلی:

1- راه اصلی درجه یک: این راه ها مانند راه های شریانی، جزئی از شبکه راه های ملی کشور محسوب می شود که برقرار کننده ارتباط بین مراکز استان ها و یا مراکز استان ها با شهرهای داخل استان است.

2- راه اصلی درجه دو: این نوع از راه در واقع برقرارکننده ارتباط بین شهرهای داخل استان ها می باشد که جزئی از شبکه راه های استانی و بین شهری است.

- راه های فرعی:

1- راه های فرعی درجه یک: این نوع از راه ها تامین کننده دسترسی به شبکه راه های استانی است مثل پالایشگاه ها، نیروگاههاو ... که دو خطه می باشد.

2- راه های فرعی درجه دو: این نوع از راه ها برقرارکننده ارتباط بین روستا ها با یکدیگر و هم چنین ارتباط دهنده بین مراکز صنعتی، پارک های جنگلی و ... و دو خطه می باشد.

3- راه های فرعی درجه سه: این نوع از راه ها ارتباط دهنده بین روستا های کوچک با یکدیگر یا با راه های طبقه بندی بالاتر می باشد. که معمولا دو خطه و یک خطه طراحی می شود.

ب- طبقه بندی راه بر اساس پستی و بلندی منطقه

1- راه هموار ( دشتی) 2- راه تپه ماهوری 3- راه کوهستانی

- راه هموار (دشتی): دراین نوع از راه ها متوسط شیب زمین حداکثر تا 3 درصد می باشد.

- راه تپه ماهوری: دراین نوع از راه ها متوسط شیب زمین بین 3 تا 7 درصد می باشد.

- راه کوهستانی: دراین نوع از راه ها متوسط شیب زمین بیش از 7 درصد می باشد.

عمران-عمران دانشگاه ایلام...
ما را در سایت عمران-عمران دانشگاه ایلام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : civil93a بازدید : 106 تاريخ : شنبه 5 شهريور 1401 ساعت: 18:31